A külügy szerint elég a válogatott kapitányának lenni a diplomata útlevélhez, Dzsudzsák Balázs ezért kapott

2020. június 23., 08:19

Szerző:

Megtörte hosszú hetek óta tartó titkolózását a Külügyminisztérium, és elárulta, miért is kapott Dzsudzsák Balázs diplomata útlevelet – úgy, hogy nem egy nála sikeresebb sportoló akad, aki jóval többet utazik, nekik még sincs ilyen papírjuk.

Magyar Levente miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnes kérdését válaszolta meg, szúrta ki a 444.hu, ugyanakkor ugyanazt mondta, amit korábban Szijjártó Péter.

"Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata útlevélre", írta Magyar Levente. Még május elején derült ki, mikor Dzsudzsák Balázs hazautazott az Egyesült Arab Emírségekből, hogy különleges papírokkal rendelkezik. Akkor az Index kérdésére a Szijjártó Péter vezette tárca ezt annyival magyarázta, hogy „tekintve, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya” kapott ilyen okmányt. A diplomata útlevél kiállításához lényegében csak az kell, hogy a külügy engedélyezze, az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen, de hogy mi volt ez a küldetés, a Külügyminisztérium nem árulta el,

ugyanakkor május elején, amikor a járvány miatt az Emirátusokban leállt a polgári légiforgalom, csak mentesítő járatokkal lehetett elhagyni az országot, Dzsudzsáknak is így sikerült.

 

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.