Drograzzia Nápolyban: száznál több letartóztatás

Több mint száz személyt tartóztattak le szerda reggel az olaszországi Nápoly városában: a Di Lauro-klán tagjai a kábítószer-kereskedelmet irányították a városban.

2013. június 12., 11:06

Szabályos ostrom alá vette a nápolyi rendőrség a klán uralta Scampia és Secondigliano kerületet. Ötszáz csendőr vette körbe a helyi bűnszervezet, a camorra tagjainak lakásait. A hatóságok fegyvereket és több millió értékű ingatlant foglaltak le.

Letartóztatták a 2005-től börtönben levő klánvezér, a Milliomos Ciruzzo néven ismert Paolo Di Lauro tizenkilenc éves fiát is, aki a nápolyi kikötőben éppen egy tengerjáró hajóval akart vakációzni indulni menyasszonyával. Továbbra is körözik Di Lauro másik fiát, akit apja helyettesének tartanak a bűnszervezet élén.

A letartóztatott személyeket bűnszervezet működtetésével, gyilkossággal és mindenekelőtt drogkereskedelemmel vádolja az ügyészség. A hatóságok szerint a Di Lauro-klán tartotta kézben a nápolyi kokainpiacot.

Az Észak-Afrikából induló kábítószer Spanyolországon keresztül érkezett az olasz kikötővárosba. A spanyol rendőrség június elején számolta fel a madridi szervezetet a nápolyi camorra két helyi emberét is letartóztatva.