Díszdoktori címet kap Bukarestben Frans Timmermans, az Orbán-kormány legújabb ellensége

2019. március 4., 15:34

Szerző:

Díszdoktori címet kap a fővárosi Országos Politikatudományi és Közigazgatási Iskolától (SNSPA) Frans Timmermans, az Európai Bizottság (EB) első alelnöke – írja a Maszol.

Az EU az egyik leghevesebb kritikusa a bukaresti és a budapesti kormánynak is, annyira, hogy – mint Orbán Viktor a múlt hét végén a Welt am Sonntagnak adott interjújában elárulta –, hamarosan ő váltja Jean-Claude Junckert, az EB elnökét a Fidesz bevándorlásellenes plakátjain, amelyeket a kormány közpénzből fizet. 

A bukaresti  oktatási intézmény tájékoztatása szerint a díszdoktori címet  jövő hétfőn adják át az I. Károly királyról elnevezett központi egyetemi könyvtár aulájában.

Frans Timmermans
Fotó: Európai Parlament

A 61 éves holland politikus az Európai Szocialisták Pártjának (PES) csúcsjelöltje a május 23-26 között megrendezendő EP-választáson.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.