Diákok lemészárlásával fenyegetett egy 18 éves lány, mert csodált egy 20 évvel ezelőtti amerikai iskolai lövöldözést

2019. április 17., 21:07

Szerző:

A húsz évvel ezelőtti columbine-i középiskolai vérengzés megszállottja volt a 18 éves lány, aki fegyveres támadással fenyegette meg az Egyesült Államok Colorado állama fővárosának, Denver környékének iskoláit. Valószínűleg öngyilkos lett, de a rendőrök még vizsgálják, mi történt.

Mintegy 20 iskolát zártak be fegyveres támadás veszélye miatt az amerikai Denver városában és további 130-at Denver környékén szerdán. Az iskolák bezárására azt követően került sor, hogy egy 18 éves, Sol Pais nevű floridai nő azzal fenyegetődzött, hogy a Columbine-i középiskolai tömegmészárlás huszadik évfordulóján támadásokat intéz oktatási intézmények ellen.

Eric Harris és Dylan Klebold, a columbine-i mészárlás két elkövetője
Fotó: Youtube

A CBS televíziónak Dean Phillips, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) coloradói vezetője hihető fenyegetésről beszélt. Az amerikai hatóságok országos körözést adtak ki Pais ellen, akit -"különösen veszélyesnek" minősítettek. Az FBI információi szerint kedden érkezett Miamiból Coloradóba, és azonnal fegyvert és lőszert vásárolt. "Megszállottja a Columbine-i vérengzésnek" - fogalmazott Dean Phillips.

A Denver közelében fekvő Columbine város középiskolájában 1999. április 20-án két tizenéves diák követett el tömegmészárlást: meggyilkolt 12 diákot és egy tanárt, megsebesített több mint húsz embert, majd a fegyveres ámokfutás után öngyilkosságot követett el.

A kora délutáni órákban az FBI bejelentette: Sol Paist holtan találták. A Szövetségi Nyomozó Iroda denveri központja először Twitteren jelezte, hogy "a közösséget nem fenyegeti többé veszély", majd Dean Phillips denveri FBI-vezető és Jeff Shrader, megyei seriff közös sajtótájékoztatón számolt be további részletekről. Kiderült, hogy a lányt lőtt sebekkel találták meg, minden valószínűség szerint öngyilkos lett.

Az illetékes hatóságok megindították a részletes vizsgálatot az ügyben, a denveri tanfelügyelőség pedig közölte, hogy az iskolák zárlatát csütörtöktől feloldják.