Deutsch Tamás lehet az uniós pénzek szabálytalan elköltését és a korrupciót vizsgáló bizottság alelnöke az Európai Parlamentben

2019. július 5., 17:41

Szerző:

Vezető tisztségeket kaphatnak a Fidesz európai parlamenti képviselői  a 751 fős testület jövő héten felálló szakbizottságaiban – tudta meg a Népszava. Az Európai Néppárt (EPP) frakciója bizottsági elnöki posztra nem, de öt alelnöki pozícióra javasol fideszes politikust. A testületek jövő szerdán szavaznak az elnökségükbe jelölt képviselőkről. 

A lap birtokába került lista alapján a Fidesznek egyetlen első alelnöki hely sem jutna. Az EPP az újonc Hidvéghi Balázst szánja a jogállamisági ügyekkel rendszeresen foglalkozó alapjogi bizottság harmadik alelnökének. Ebben a testületben készült el a Sargentini-jelentés tervezete.

Fotó: fidesz-eu.hu

Az uniós források szabálytalan elköltését és a korrupciós ügyeket folyamatosan vizsgáló Költségvetési Ellenőrző Bizottság elnökségében Deutsch Tamás foglalhat helyet negyedik alelnökként, 

Trócsányi László volt igazságügyi miniszter az alkotmányügyi bizottság negyedik alelnöke lehet. Deutsch Tamás eddig is tagja volt a bizottságnak, amelybe most alelnöknek jelölik. 

A Fidesz a külügyi és a fejlesztéspolitikai szakbizottság elnöki székét is megcélozta, de eredménytelenül – írta a lap.