Der Spiegel: Merkel meglátogatta Navalnijt a kórházban

2020. szeptember 28., 07:39

Szerző:

A Der Spiegel értesülései szerint Angela Merkel kancellár szokatlan gesztust tett és betegágyánál kereste fel Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezetőt, akit a berlini Charité kórházban ápolnak.- írja a 24.hu.

A német lap szerint a titkos látogatás egy újabb jele annak, hogy Merkel nem hagyja nyugvópontra jutni Navalnij ügyét. A Financial Times cikke hetek óta keringenek a találgatások Berlinben azzal kapcsolatban, hogy Merkel rákényszerülhet élete legnagyobb pálfordulására és visszavonhatja támogatását az Északi Áramlat 2 gázvezetéktől, amely az Északi-tenger fenekén közvetlenül fog gázt szállítani Európába.

Navalnijt augusztusban mérgezték meg, ezután kómába esett. Még mindig kómában volt, amikor a német kormány támogatásával egy német civil szervezet egy berlini kórházba szállíttatta. Az eddigi német, svéd és francia vizsgálatok mindegyike azt mutatja, hogy novicsok idegmérget használtak ellene.

Navalnijt augusztusban mérgezték meg, ezután kómába esett. Az eddigi német, svéd és francia vizsgálatok mindegyike azt mutatja, hogy novicsok idegmérget használtak ellene.

Vlagyimir Putyin szerint Oroszországnak nincs köze az esethez.