Három évtized után azonosították a leghíresebb dél-koreai gyilkosságsorozat elkövetőjét

2019. szeptember 19., 22:07

Szerző:

A dél-koreai rendőrség közölte, hogy sikerült megoldani egy három évtizedes sorozatgyilkossági ügyet - írja a BBC. Az elkövető 1986 és 1991 között tíz nőt erőszakolt és ölt meg a Szöultól délre fekvő Hvaszong városában. Öt év alatt csaknem 1,8 millió rendőr vett részt a nyomozásban, de a gyilkost nem találták meg.

A DNS-minták alapján legkevesebb három gyilkosságot a most 56 éves Lee Chun-jae követhetett el. Az ügy igazi érdekességét az adja, hogy a gyanúsított jelenleg életfogytiglanig tartó börtönbüntetését tölti, miután megerőszakolta és megölte sógornőjét 1994-ben. A sorozatgyilkosságokért nem lehet vádat emelni ellene, mert Dél-Koreában az emberölések elévülési ideje 15 év, ami már régen letelt.

Az áldozatok között volt tinédzser és egy 70 éves nő is, mindegyikük halálát fojtogatás okozta. A gyilkos a gyanú szerint ehhez az áldozatok holmijait - zoknikat és harisnyákat - használt.

Dél-Korea történetének leghíresebb gyilkosságsorozata alapján készült A halál jele című díjnyertes misztikus-thriller, melyet Joon-ho Bong rendezett.