Dánia leggazdagabb emberének gyerekei is meghaltak a Srí Lanka-i terrortámadásokban

2019. április 22., 17:05

Szerző:

Dánia leggazdagabb emberének, az Asos fast fashion ruhamárka egyik vezérének három gyereke is a Srí Lanka-i robbantások áldozatai között vannak, írja az Independent alapján az Index.

Anders Holch Povlsen négy gyereke is az országban nyaralt a húsvéti szünetek alatt, egyikük négy nappal a robbantások előtt még posztolt is testvéreiről az Instagramra.

Povlsen sajtósa is megerősítette a három gyerek halálának hírét, többet viszont nem kívántak mondani az esetről, írja a The Guardian.

Anders Holch Povlsen

A férfi a 252. helyen áll 2019-ben a Forbes leggazdagabb embereinek a listáján, és övé Skócia teljes területének egy százaléka.

Húsvétvasárnap reggel, helyi idő szerint nyolc óra körül robbantássorozat rázta meg Srí Lankát, amelyben eddig 290-en haltak meg.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.