Dacia Dusterrel viszik Ferenc pápát Csíksomlyóra, sajnos a pápai Lamborghinit már elárverezték

2019. május 24., 15:34

Szerző:

A Pitești-i gyár megerősítette a korábbi pletykákat: Ferenc pápát egy Dacia Duster márkájú gépkocsival várják. Az egyházfő a hivatalos menetrend szerint az Otopeni-i reptérre érkezik, ahol Klaus Iohannis államfő fogadja, majd bekocsikázik a fővárosba, a Cotroceni-palotába szervezett fogadásra.

Bukarestből másnap repülővel utazik Bákóba, majd helikopterrel Csíkszeredába, ahonnan már a román gyártmányú pápamobil viszi ki a csíksomlyói kegytemplomhoz. Tehát az ide várt több mint százezer zarándoknak valószínűleg már ebből integet.

Sajnos ajándékba kapott Lamborghini Huracan-ját Ferenc pápa már elárverezte, jótékonysági cél érdekében, így marad a francia tulajdonú román autógyár négykerekűje szállítási eszköznek.

A Lamborghinijét már elárverezték
Fotó: MTI/EPA

Ferenc pápa látogatása harmadik napján sem fogja sokat használni a rendelkezésére bocsátott négykerekűt, előző este visszarepítik Bukarestbe, ahonnan másnap szintén repülővel érkezik Nagyszebenbe, majd helikopterrel Balázsfalvára. Vasárnap délután a szebeni reptéren int búcsút romániai híveinek – írja a kolozsvári Főtér.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.