Csak megvakarta az arcát vezetés közben, de azt hitték, hogy telefonált, ezért megbüntették

2019. május 25., 13:04

Szerző:

Kínát gyakorlatilag térfigyelő kamerák hálózzák be, amelyek mesterséges intelligenciát alkalmazó arcfelismerő rendszerek segítségével képesek azonosítani az embert. A rendszer azonban nem működik "tökéletesen".

Pár napja egy Liu nevű férfi Csinan városában autózott, nem sokkal később pedig kapott egy értesítést, mely szerint megszegte a közlekedés szabályait, mert vezetés közben telefonált. Két büntetőpontot és pár ezer forintnak megfelelő jüanos bírságot kapott, mindössze annyi volt a probléma, hogy

nem telefonált, hanem megvakarta az arcát.

A férfinek az volt a szerencséje, hogy a büntetéshez fotót is mellékeltek, amiből rájött, hogy a mesterséges intelligencia a vakargatást azonosította telefonálásnak.

Fotó: Weibo

Miután panaszt tett a bíróságnál, a büntetést visszavonták.

(via 24.hu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.