Michel szerint fontolóra kell venni szankciók kilátásba helyezését Törökországgal szemben

Törökország az Európai Unió diplomáciai erőfeszítései ellenére sem tett meg mindent a Görögországgal fennálló feszültéség csökkentésére, ezért a jövő héten esedékes uniós csúcsértekezleten fontolóra kell venni a szankciók kilátásba helyezését vele

2020. december 4., 14:00

Szerző:

Charles Michel a hivatalba lépése óta eltelt egy évet, de főként az Európai Unió előtt álló kihívásokat értékelő beszédében hangsúlyozta, hogy továbbra is stabil és előremutató kapcsolatok kialakításában reménykednek, noha Törökország nem él a párbeszéd lehetőségével, és nemzetközi jogot sért, retorikája pedig elfogadhatatlan.

Az Egyesült Királyság és az EU jövőbeli kereskedelmi kapcsolatairól szóló tárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta, a következő napok megmutatják, hogy milyen lépésekre kényszerül az Európai Unió. "Mindkét félnek megállapodásra van szüksége, de az EU minden forgatókönyvre fel van készülve. A tagállamoknak egységesnek kell maradniuk az uniós tárgyalók támogatását illetően" - tette hozzá arra utalva, hogy Franciaország pénteken vétót helyezett kilátásba egy számára kedvezőtlen megállapodás esetére.

(MTI)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.