Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Legkevesebb tizenöt ember meghalt Burkina Faso északi részén egy mecset elleni támadásban

2019. október 13. 07:12 - szerző: MTI

Legkevesebb tizenöt ember életét vesztette Burkina Faso északi részén egy mecset elleni támadásban - közölték helyi hatósági források vasárnap. Az ismeretlen fegyveresek még a pénteki ima idején törtek be az Oudalan tartománybeli mecsetbe, tüzet nyitva az ott imádkozókra, ám a hatóságok csak helyi idő szerint szombaton jelentették be a támadás hírét.

A Hszinhua kínai hírügynökség helyi biztonsági forrásokra hivatkozva legkevesebb öt sebesültről is hírt adott.

António Guterres ENSZ-főtitkár vasárnap elítélte a támadást, és hangsúlyozta: a világszervezet támogatja és segíti az afrikai országot a társadalmi konszolidáció megteremtésére irányuló erőfeszítéseiben. Miguel Ángel Moratinos, az ENSZ Civilizációk Szövetségének (UNAOC) a vezetője szintén aggodalmának adott hangot, az UNAOC-nak a támadással kapcsolatos közleménye pedig leszögezi: semmilyen vallás imahelye nem válhat vérontás helyszínévé.

Burkina Fasóban több mint négy éve egyre fokozódik az erőszak, amiért jobbára dzsihadista csoportok felelősek, amelyek egy része az al-Kaidával, mások pedig az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel állnak szövetségben.