Megbüntettek egy pekingi boltot, mert túl drágán árulta a szájmaszkokat

2020. január 29., 07:36

Szerző:

Megbüntettek egy boltot szerdán Pekingben azért, mert túl drágán árult szájmaszkokat, kihasználva a koronavírus miatti keresletnövekedést.

A kínai főváros piacellenőrző hatóságának közlése szerint az üzlet hatszor drágábban árulta a maszkokat, mint amennyiért azok neten rendelve kaphatók. A boltnak 3 millió jüan - 133 ezer forint - bírságot kell fizetnie.

A kiskereskedelmet felügyelő pekingi hatóság nemcsak a tisztességtelen drágítást próbálja kiszűrni, hanem a spekulatív célú készletfelhalmozásért is büntet.

Kínában kedd estig 132-en haltak meg járvány miatt, a bizonyítottan a koronavírustól fertőzöttek száma pedig már csaknem hatezer.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.