Brutálisan kivégezték a csantavéri bérgyilkos bizalmasát, miután segített megszökni D. Csabának a budapesti gyilkosság után

2019. május 28., 12:00

Szerző:

Brutálisan kivégezték a 26 éves Nebojcsa Karant, a csantavéri bérgyilkos, D. Csaba bizalmasát - írja a Blikk a szerb Blic információi nyomán. A szerb férfi holttestére egy elhagyatott farmépületben, nem messze Szabadkától találtak rá még februárban, D. Csaba elfogása előtt. Nebojcsa Karan segíthetett a menekülésben a „vajdasági mészárosnak”, akit állítólag egészen Prágáig juttatott el, miután a férfinak egy budapesti gyilkosság után menekülnie kellett. Feltehetően ezért, vagyis a szöktetésért végezhettek vele. 

A szerb közszolgálati televízió által közölt kép Dér Csabáról

Szerb lapértesülések szerint Karan testét sebhelyek borították, a fejét is több vágástól származó sérülés torzította.

D. Csabát március 1-jén tartóztatták le Prágában. A magyar rendőrök mellett a szerb és a holland hatóságok is körözték több emberölési ügyben. A férfi jelenleg Prágában várja, hogy döntsenek a kiadatásáról, amelyre a szerb Kurir szerint

a legnagyobb esélye Magyarországnak van, hiszen hazánk adott be elsőként ilyen kérelmet, és állítólag itt él a férfi egy női rokona is.

A magyar rendőrség D. Csabát gyanúsítja egy 2018. szeptemberi budapesti gyilkossággal, amelynek az áldozata egy építési vállalkozó volt, akit a XV. kerületben a Szilas-pataknál a Pólus Center mögött találtak holtan, Hollandia pedig egy amszterdami étteremben megölt 62 éves horvát férfi halála miatt kereste. Vele D. Csaba tűzpárbajban végzett 2018. július 31-én.