Helikopterrel menekítették ki a kempingezőket a kaliforniai bozóttűzből

2020. szeptember 7., 05:52

Szerző:

Több mint kétszáz, lángok által körülzárt kempingezőt menekítettek ki katonai helikopterekkel Kaliforniában a bozóttüzek elől - közölte Madera megye seriffje vasárnap. 

A tájékoztatás szerint húsz sérültet kórházba kellett szállítani. Hozzátette, hogy ezzel lezárult a Mammoth Pool nevű víztározónál végrehajtott mentőakció.

Az úgynevezett Creek Fire bozóttűz a San Franciscótól délkeletre található Sierra Nevada egyik természetvédelmi parkjában péntek óta már 150 négyzetkilométert perzselt fel.

A víztározó partján található egyik kempinget a lángok elvágták a külvilágtól, mivel a tűz miatt járhatatlanná vált egy bekötőút.

Sokan éppen a mostani hosszú hétvégét használták fel arra, hogy túrázni menjenek a térségbe.

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.