Borzalmas hírt kapott az önfeláldozó ausztrál orvos, aki a mentőakció végéig bent maradt a barlangban a thai gyerekekkel

2018. július 12. 16:35 - szerző: 168 Óra

Több hőse is van a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben véghezvitt mentőakciónak. Egyikük az ausztrál orvos, Richard Harris.

A doktor, nyaralását félbeszakítva, önként jelentkezett, hogy csatlakozik a thai akcióhoz, hogy aztán három napon keresztül bent maradjon a barlangban, és segítse a mentést. Az ő irányításával döntötték el, mely gyerekeket viszik ki elsőnek, kik azok, akiknek a leghamarabb szükségük van segítségre.

Fotó: Facebook

Harris végül az utolsó körrel hagyta el a barlangot.

Ám hiába a mentőakció okozta szerdai öröm, Harrisszel még aznap közölték, hogy édesapja elhunyt. Munkáltatója, a Dél-Ausztráliai Mentőszolgálat szerint a család gyászát mélyíti, hogy eddig sem voltak stabil idegállapotban, izgultak a mentőakcióban részvevő családapáért.

Az ismerősök szerint Harris nem csak jó szakember, de nagyon nyugodt természet, így minden bizonnyal jó hatással volt a bent rekedt gyerekekre.

Az orvos, aki vízalatti fotográfus is, már számos mentőakcióban részt vett, többek közt természeti katasztrófák idején. Az egyik során, még 2011-ben barátja és kollégája, Agnes Milowka mentés közben elhunyt, elfogyott az levegője, hasonlóan a thai mentőakció során meghalt Saman Gunanhoz.