Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

Börtönre és 253 milliós pénzbírságra ítélték azt a három turistát, akik megmásztak egy világörökségi védelem alatt álló sziklát Kínában

2019. december 30. 18:35 - szerző: MTI

Börtönre és negyedmilliárd forintnyi pénzbüntetésre ítéltek Kínában három turistát, akik 2017 áprilisában Csöcsiang tartományban, a világörökségi védelem alatt álló Szancsing Nemzeti Parkban megrongáltak és megmásztak egy 128 méter magas sziklát, amely legkeskenyebb pontján mindössze hét méter széles.

A belföldi turisták 26 helyen fúrtak lyukat a Dzsumang (Óriáspiton) szikla oldalába, hogy köteleiket azokhoz erősítve felmászhassanak a keskeny és törékeny gránitoszlop tetejére, mit sem törődve a személyzet figyelmeztetésével.

Kínai geológusok szerint a sziklamászók súlyosan megrongálták a különleges természeti képződményt, mert a furás okozta repedések felgyorsíthatják a 300 millió év alatt kialakult kőoszlop erózióját, és sziklaomlás veszélyét idézhetik elő.

A szomszédos Csianghszi tartományból érkezett turistákat hétfőn 6 millió jüan (253 millió forint) pénzbírsággal sújtották, a trió két férfitagja közül az egyiket egy év, a másikat fél év börtönre ítélték.