Bombát találtak Hillary Clinton és Barack Obama postájában

2018. október 24., 16:40

Szerző:

Robbanószerkezetet találtak Barack Obama, az Egyesült Államok volt elnökének, és Hillary Clinton volt külügyminiszter és demokrata elnökjelöltnek feladott postában is. A rendőrség szerint a szerkezetek hasonlóak ahhoz, amelyet Soros György postaládájában találtak hétfőn – írja a The New York Times.

A Hillary Clintonnak küldött szerkezetet kedd este találták meg a politikusnak érkezett postai küldemények között. A csomagot a Bill Clintonnal közös New York-i otthonába címezték.

A másik szerkezetet Barack Obama washingtoni hivatalába küldték, szerda reggel találták meg.

Fotó: Youtube

Az amerikai titkosszolgálat közleményében azt írja, hogy mindkét szerkezetet a szolgálat alkalmazottai szúrták ki rutinellenőrzés során, a címzettek nem kapták meg azokat, és nem kerültek veszélybe. Átfogó vizsgálat indult az ügyben.

Hétfőn Soros György westchesteri birtokán, a postaládában találtak csőbombát. A hatóság közölte, hogy azt nem postán adták fel, valaki személyesen helyezte el a postaládában. A bombát a hatóságok azóta megsemmisítették. Egyelőre nem tudni, hogy miért küldték neki a robbanószerkezetet, de a The New York Times emlékeztet arra, hogy jobboldali csoportok gyakran támadják a magyar származású milliárdost.

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.