Bombariadót jelentett be, hogy tesztelje, milyen gyorsan érnek ki a rendőrök

2019. szeptember 10., 15:20

Szerző:

A szlovák rendőrök elfogtak Szered városában egy részeg férfit, aki csak azért jelentett be bombariadót, hogy megtudja, milyen gyorsan érnek ki a zsaruk, és megtalálják-e, ki volt a telefonáló - írja a Paraméter.

A kihallgatásán aztán tovább részletezte a nagy ötlet előzményeit. Eszerint reggeltől ismeretlen számról zaklatták telefonon, mire ő tárcsázta a segélyhívót, de közölték vele, hogy nem ilyen esetek megoldására hivatottak. Egy jó barátja erre tanácsolta neki azt, hogy jelentsen bombát, mert akkor azonnal intézkedni fognak a rendőrök.

A Paraméter szerint a 67 éves férfit rémhírterjesztés bűncselekménnyel vádolták meg, ezért akár 1-től 5-évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.