Folytatódik a bocsánatkérési láz, ezúttal az amerikai médiától követel bocsánatot Kovács Zoltán

2020. június 4., 16:20

Szerző:

A magyar kormány felkérte az amerikai médiumokat, hogy bocsánatot kérjenek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben megfogalmazott alaptalan kritikákat tartalmazó cikkeik és beszámolóik miatt - írja az egyesült államokbeli NPR arra a levélre hivatkozva, amelyet az amerikai nagykövetségen keresztül kaptak meg Kovács Zoltántól.

Mint a a napi.hu. írja, az államtitkár amiatt várja az elnézéskérést, mert a márciusban elfogadott felhatalmazási törvénykor több elemző aggodalmának adott hangot, hogy a magyar kormány lejárati idő nélkül megkapott különleges jogosítványai veszélybe sodorták a magyar demokráciát.

 

 

„Most, hogy a magyar kormány azt tervezi, hogy felkéri a parlamentet, hogy szavazzon a speciális jogkörök felfüggesztéséről, Kovács szerint

az amerikai médiaszervezeteknek remek alkalmul nyílik arra, hogy bocsánatot kérjenek.

A levél végére 82 cikket is összegyűjtött a magyar diplomácia, amelyek között szerepel az NPR, a CNN, a Bloomberg News, a The Washington Post és más médiumok beszámolóinak listája.

Az NPR szóvivője az ügy kapcsán közölte: az NPR kiegyensúlyozottan számolt be a magyar történésekről, így nem tartoznak bocsánatkéréssel.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.