Besétált a televízió épületébe és közölte, hogy be akar vallani egy 1993-as gyilkosságot

2018. január 12. 10:07 - szerző: H.Sz.

A 44 éves Brian Hawkins kedden besétált a kaliforniai KRCR amerikai csatornához és azt kérte, hadd könnyítsen lelkén, szeretne bevallani egy gyilkosságot – írja az abcnews.

Elcsukló hangon mondta, pokol volt az élete a gyilkosság napja óta. – Minden nap minden perce egy rémálom. Franknek nem adatott meg, hogy teljes élete legyen. Tinédzserek voltunk, én most 44 éves vagyok, de végül nekem se lett életem – és már valószínűleg nem is lesz.

A férfi, akiről Hawkins beszél, Frank McAlister aki 1993 májusában tűnt el a kaliforniai Reddingből. Maradványaira egy évvel később bukkant rá egy hegymászó Shingletownban. A boncoláskor megállapították, hogy gyilkosság áldozata lett.

Most, közel 25 évvel később Hawkins már nem bírta tovább, vallani akart. Az interjú után feladta magát a rendőrségen, ahol elmondta, hogy ő és a Culver-testvérek, Curtis és Shanna ölték meg McAlistert. Shanna Culver Hawkins barátnője volt akkoriban. A vallomása szerint Hawkins nem ismerte az áldozatot, de a testvérek igen, akik elcsalták a férfit Shingletownba, hogy elvegyék a pénzét amiből metamfetamint akartak venni. Útközben úgy döntöttek, hogy nem csak kirabolják, de meg is ölik a tinédzsert.

Hawkins interjúban vallott először
Fotó: ABC News

A két férfi megkéselte McAlistert, míg Shanna nézte őket, testét otthagyták az erdőben. Ezután beültek a kocsijába, visszahajtottak Reddingbe, majd az autót egy ponton letették.

1993-ban a nyomozás csupán odáig jutott, hogy Hawkins és Culverék látták utoljára a fiatalt, de a nyomozóknak nem sikerült a gyilkosságot rájuk bizonyítaniuk. 

Hawkins kedden besétált a KRCR épületébe, ahol azt kérte, hogy interjúban könnyíthessen a lelkén. A csatorna beleegyezett, de azt mondták, csak azután kerülhet adásba, hogy a férfi feladta magát a rendőrségen és a hatóságok igazolják a vallomása hitelességét.

Hawkins azt mondta, tavaly megpróbálta elmondani az igazat a meggyilkolt fiú szüleinek, de mire elment hozzájuk, McAlister édesapja elhunyt.

A rendőrség Hawkins vallomása alapján letartóztatta a másik két gyanúsítottat, Shanna és Curtis Culvert.