Szívritmuszavarral kórházba került Berlusconi

2021. január 14., 20:40

Szerző:

Kórházban ápolják Olaszország egykori miniszterelnökét, Silvio Berlusconit. Az olasz politikust Monte Carlóban szállították kórházba szívproblémák miatt - írja a Reuters nyomán a Blikk.  

Berlusconi magánorvosa, Alberto Zangrillo elmondta, hogy még hétfőn kérelmezte az olasz politikus kórházba szállítását, miután szívritmuszavart vett észre nála. Az orvos azonban külön kérte, hogy ne Olaszországban vigyék kórházba az egykori miniszterelnököt, mert az szerinte „nem lett volna bölcs döntés”.

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy a napokban a doktorok megfigyelés alatt benntartják a politikust és rutinteszteket végeznek el. Amint a vizsgálatok eredménye megfelelő, valószínűleg kiengedik az intézményből Berlusconit.

A politikus az elmúlt időszakban a franciaországi Valbonne városában élt, ahol lányának, Marina Berlusconinak van háza.

Berlusconit szeptemberben is kórházba szállították, akkor koronavírus-fertőzés miatt. A politikust elővigyázatosságból tartották bent.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.