Bécs polgármestere büszke, hogy a CEU Budapestről az osztrák fővárosba költözik

2018. december 4., 16:34

Szerző:

Hétfőn vált hivatalossá, hogy a CEU Budapestrőkl Bécsbe költözik, az osztrák fővárosba viszi az amerikai akkreditációjú képzéseit –, a 24.hu szerint pedig kedd délelőtt az Michael Ludwig bécsi polgármester egy konferencián azt mondta:

– Büszkék vagyunk arra, hogy a németül beszélő városok közül arányaiban Bécsben lakik a legtöbb diák, és most lesz még egy egyetemünk, amely Budapestről jön.

Hozzáfűzte, hogy az egyetemnek nem kell korlátozástól tartania az osztrák fővárosban, ahol „a szabadság levegőjét” szívhatják majd.

A 24.hu nem említi, hol hangzott el a polgármesteri kijelentés, de alighanem arról a nemzetközi lakhatási konferenciáról lehet szó, amelyről Michael Ludwig kedd délután posztolt is a Facebook-oldalán.

A fent idézett kijelentése összhangban áll azzal az üdvözlő üzenettel, amelyet a szocialista politikus hétfőn tett ki a közösségi oldalára, és amely úgy hangzik, Bécs a legnagyobb egyetemi város német nyelvterületen, a CEU költözése pedig nyomatékosítani fogja ezt a szerepet.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.