Barack Obama zseniálisan kiosztotta a populistákat

2018. november 4., 17:56

Szerző:

„Miért van az, hogy akik megnyerték a választást, még mindig éjjel-nappal dühösek? Érdekes kérdés, nem? Amikor én megnyertem a választást, legalább az én oldalamon jól érezték magukat az emberek. Nem is tudom, miért... Ez azért elmond valami érdekeset a helyzetről, hogy azok az emberek, akik a győztes oldalán állnak, még mindig dühösek, mert erre tüzelik őket.”

A tanúságos kérdést Barack Obama tette fel és válaszolta is meg rögtön, amikor az Egyesült Államok egykori elnöke egy floridai gyűlésen több ezer ember előtt mondott beszédet, amelyet viszont ötödszörre szakított meg egy-egy tüntető.

Obama komolyan kiveszi a részét a történelmi jelentőségűnek kikiáltott félidős választások kampányából, természetesen a demokraták mellett korteskedve.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.