Ügyfél a banknak arról, miért vesz ki 15 ezer eurót meghaladó összeget: prostikra és drogokra akarom költeni

2020. július 25., 13:35

Szerző:

Minden idők egyik legőszintébb kitárulkozását eredményezte a pénzmosás megelőzésére, illetve leleplezésére szolgáló európai uniós direktíva, amely értelmében a 15 ezer eurót meghaladó készpénzfelvétel esetén az ügyfélnek igazolnia kell a pénz eredetét, sőt indoklást is mellékelnie kell arról, mire kívánja azt felhasználni.

Ez persze sok ügyfél számára jelent kellemetlenséget, és sokan panaszt is tesznek, de a Transilvania Bank egyik kliense elvitte a pálmát - állítja a Főtér, aki rábukkant a román nyelvű dokumentumra.

Nagy valószínűséggel írásos indoklása, amelyben azt jelöli meg, mire kell neki a pénz, minden idők legmenőbb banki dokumentuma lesz.

„Mivel nyár van és szabadságolási időszak, ráadásul karantén után vagyunk, nagyon szeretnék szórakozni, ezért Hollandiába utazom, ahol a prostitúció legális, hogy meg….ak néhány prostituáltat.

Valószínűleg Hollandia előtt ugyanezt teszem majd Ausztriában és Németországban is.

Aztán, mivel Hollandiában a kábítószerek is legálisak, marihuánát és hasist is akarok fogyasztani, és valószínűleg valamilyen gombákat is kipróbálok.

Úgy hallottam, hogy Hollandiában valamilyen marihuánás sütik is vannak, ezek kipróbálását nektek is javaslom, mert így talán észhez tértek, és nem kényszerítitek arra az embereket, hogy hülye nyilatkozatokat írjanak idióta eljárások alapján arról, hogy mire akarják a saját pénzüket használni.

Persze ha nincs vécépapírom, és már annyi pénzem van, valószínűleg kényeztetni fogom magam, és – ahogy a gazdagok – kitörlöm a s…em néhány száz euróval. A pénz többi részét kölcsön adom a barátaimnak, és fölösleges dolgokra költöm el, hogy utólag megbánjam” – zárul az indoklás.

Íme a dokumentum: