Meghalt egy 60 éves magyar férfi, akit fogdába zártak a bangkoki repülőtéren, de úgy tűnik, nem koronavírus végzett vele

2020. január 27., 08:20

Szerző:

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatási államtitkára vasárnap bejelentette: a délkelet-ázsiai Thaiföld fővárosa, Bangkok nemzetközi repülőterének fogdájában helyi idő szerint vasárnap reggel elhunyt egy 60 éves magyar állampolgárságú férfi, akit ezért vettek őrizetbe, mert a lejárt vízuma ellenére az országban maradt, és az idegenrendészeti ügyintézésig helyezték el a repülőtéren levő rendőrőrs fogdájában.

Az államtitkár elmondta, a jelenlegi információk szerint a halálesetnek nincs köze a Kínából terjedő, de Thaiföldön is megjelent koronavírushoz, hanem valószínűleg cukorbetegség lehet a háttérben. De a bangkoki nagykövetség kapcsolatban áll a thai hatóságokkal, akik vizsgálják az eseményt - tette hozzá Menczer.

A Blikk a helyi sajtó alapján az esetről azt írta, hogy az egyik börtönőr szerint amikor szombat éjszaka ellenőrizték a cellákat, még minden rendben volt, a magyar férfi mindenki máshoz hasonlóan aludt. A sokk akkor érte a rendőröket, amikor vasárnap reggel kihallgatásra vitték volna a férfit, ám az már halott volt.

A testet a törvényszéki rendőrség, valamint a Bang Phili Kórház orvosai vizsgálták meg, a férfin nem volt látható semmilyen támadásnak, esetleg öngyilkosságnak a nyoma.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.