Ballisztikus rakétával lőttek egy azerbajdzsáni városra, lakónegyedbe csapódott

12-en meghaltak, legalább 40 civil sérült is van.

2020. október 17., 09:22

Szerző:

Szombatra virradó éjjel ismét rakétatámadás érte az északnyugat-azerbajdzsáni Gandzsa városát, a támadás 12 ember halálát okozta – írja az MTI. A helyi idő szerint hajnali egy órakor végrehajtott, a város központját ért támadásban több mint negyven civil megsebesült, komoly károk keletkeztek a polgári infrastruktúrában és közlekedési eszközökben.

Hikmet Gadzsiyev elnöki tanácsadó közlése szerint a várost Örményország területéről lőtték ballisztikus Scud-rakétákkal.

Az Azerbajdzsán második legnagyobb városára kilőtt rakéták egyike a 380 ezer lakosú Gandzsa egyik lakónegyedében csapódott be. Az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítása szerint az egyik találatot kapott lakóház romjai között mentőegységek kutattak az áldozatok és az esetleges túlélők után. Helyiek szerint a házban mintegy húszan laktak.    

A Gandzsa elleni csapást követően még az éjjel tüzérségi támadás érte Hegyi-Karabah székhelyét, Sztepanakertet is - egy napon belül másodszor. A TASZSZ orosz hírügynökség helyszíni tudósítója négy robbanást hallott a városban, melyeket követően megszólaltak a légvédelmi szirénák.