Balin fekvőtámaszozni kell annak, aki nem hord maszkot

2021. január 18., 19:08

Szerző:

A rendőrség inkább a turistáknak szánja ezt a büntetést, a helyi adatok szerint ugyanis ők nem tartják be a szabályokat. 

 

Bali szigetén egészen egyedi módszerrel büntetik azokat, akik nem hordanak maszkot: ha van bicepsze a turistának, ha nincs, kötelező fekvőtámaszra ítélik őket, amit ott és akkor kell végrehajtani, amikor a rendőr észreveszi, hogy nincs rajtuk maszk. Legalábbis a videók erről árulkodnak. 

Az ABC News információi szerint a rögtönzött tornaórát kifejezetten a turisták fenyítésére vezették be a helyi rendőrök. A külföldiek ugyanis előszeretettel szabadulnak meg a szájat és orrot eltakaró védőeszköztől a szigeten, ami természetesen szabályba ütközik.

A helyi erők folyamatosan razziáznak, és azokat, akik elismerik, hogy hibáztak, nem pénzbírsággal, hanem fekvőtámasszal vagy utcasepréssel büntetik.   

Badung kormányzóság illetékes hivatalának vezetője a lapnak azt mondta, a szabályszegők 80 százaléka külföldi, ami arra utal, hogy a látogatók nem tisztelik a balin élők kultúráját és szabályait.