Szlovákiában is szedi áldozatait a járvány, belehalt a koronavírusba Bajmóc volt polgármestere

2020. április 6., 18:16

Szerző:

Szlovákiában hétfőn bejelentették a koronavírus-járvány okozta

két első halálesetet.

Marek Krajcí szlovák egészségügyi miniszter szerint a kór első hivatalosan jegyzett áldozata Bajmóc (Bojnice) volt polgármestere, aki még a múlt héten vesztette életét, miután hazaengedték a kórházból. A férfin korábban elvégzett vírusteszteknek többször is negatív eredménye volt, de egy újabb megerősítette a kórokozó jelenlétét. A másik áldozat egy - több más betegséggel is küzdő - idősebb nő, akit kórházban kezeltek, és hétfőn halt meg.     

Közben hétfőn az országban újabb 49 személynél diagnosztizálták a Covid-19 betegség kórokozóját, így 534-re emelkedett a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma hétfő délig. Az újonnan diagnosztizáltak többsége az ausztriai Tirolból hazatért turista.

Szlovákiában hétfőn délig összesen már 16 191 vírustesztet végeztek el, ezek közül 15 657 bizonyult negatívnak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.