Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Pocsolyavízen, vodkán és kekszen élt túl tizenkét napot egy nő az ausztrál sivatagban

2019. december 2. 14:13 - szerző: 168 Óra

Kekszen és pocsolyavízen élte túl egy nő azt a 12 napot, amit az elhagyatott ausztrál pusztában kellett töltenie, miután az autó, amellyel két társával útnak indult, egy folyómederben rekedt.

Az 52 éves Tamra McBeath-Riley a BBC hétfői cikke szerint két társával és kutyájával indult útnak november 19-én Alice Springsből, amely Ausztrália Északi terület nevű szövetségi államában fekszik. Miután a kocsijuk a Hugh-folyó medrében lerobbant, szétváltak. A rendőrség a kocsi közelében találta meg McBeath-Rileyt, de két társának, Claire Hockridge-nak and Phu Trannak még nem akadtak a nyomára. 

A Hugh-folyó medre Ausztráliában
Fotó: flickr.com

A nő az Alice Springs-i kórház előtt számolt be a történtekről a sajtónak. Mint elmondta: miután a kocsijuk a folyómederben ragadt, három napig még együtt várakoztak ott, és megpróbálták kiszabadítani az autót, de kísérleteik nem jártak sikerrel. A meleg miatt a nappalokat a kocsi alatt ásott lyukban töltötték, éjszaka pedig az autóban aludtak.

Minden velük lévő folyadékot, egyebek mellett némi vodkát is megittak, valamint a kocsiban lévő kekszet és tésztát is megették. Véletlenül rábukkantak egy vízgyűjtő gödörre, az abban talált vizet felforralták, és egy ingen átszűrték, hogy szomjukat oltsák.

A nő két társa három nap után az országutat keresve indult útnak, McBeath-Riley azonban az autónál maradt, mert attól tartott, hogy kutyája nem bírná ki a hosszú utat.

Tamra McBeath-Riley a kutyájával
Fotó: rendőrségi felvétel

A körzet rendőrsége helikopterekkel kutatott a három eltűnt személy után. McBeath-Rileyt másfél kilométerrel a kocsitól találták meg, miután egy helybeli bejelentette, hogy keréknyomokat látott arrafelé. A nőt kiszáradás miatt  kórházba vitték.

A rendőri jelentés nem tért ki arra, hogy a nő kutyáját is megtalálták-e. A két eltűnt embert helikopterrel és gyalogosan is tovább keresik a környéken.