Átkutathatják a szaúdi konzulátust a török hatóságok, ahol a gyanú szerint brutálisan meggyilkoltak egy újságírót

2018. október 15., 14:34

Szerző:

Rijád engedélyt adott a török hatóságoknak, hogy átkutassák az isztambuli konzulátusukat - írja a CNN. A szaúdiak először múlt héten engedték volna be a törököket, aztán mégis egy kis türelmi időt kértek, ami miatt Ankara a nyomozás hátráltatásával vádolta a szaúdiakat.

Hasogdzsi amikor belép a konzulátusra. Távozni már nem látták.

Mint arról korábban írtunk, hang- és videofelvételek bizonyítják, hogy meggyilkolták az isztambuli szaúdi konzulátuson Dzsamál Hasogdzsi Szaúd-arábiai újságírót – állították török és amerikai hivatalnokok a Washington Postnak, mely az újságíró egyik munkáltatója volt.

Hasogdzsi még október másodikán ment be a konzulátusra, az erről készült felvételek már az interneten is elérhetőek. A férfit többé nem látták, távozásáról sincs felvétel. Állítólag azért ment be a konzulátusra, hogy papírokat intézzen ahhoz, hogy feleségül vehesse török menyasszonyát.

A Washington Post szerint a hangfelvétel különösen kegyetlen és erős bizonyíték arra, hogy egy Isztambulba vezérelt szaúdi csoport meggyilkolta Hasogdzsit. – Hallható, ahogy kihallgatják, megkínozzák, majd megölik. Minden hallható – mondta a névtelenséget kérő forrás a Postnak.

Rijád tagadja, hogy bármi köze lenne az újságíró eltűnéséhez, és állítják, hogy azon a délutánon elhagyta a konzulátus épületét. Ennek ellentmond menyasszonya vallomása, aki kint várt rá, de hiába, Hasogdzsi sosem távozott.