Angela Merkel utóda is üzent Orbán Viktornak, ha a Fidesz nem bizonyít, kizárják az Európai Néppártból

2019. február 22., 16:29

Szerző:

Angela Merkel kancellár után a lehetséges utód, a Németországban kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, Annegret Kramp-Karrenbauer is keményen bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt a legújabb kormányzati kampány miatt, ami a bevándorlás támogatásával vádolja Brüsszelt – derül ki a Der Spiegel cikkéből. A politikus egy fokkal tovább is ment a bírálatban, kijelentette ugyanis, hogy 

a magyar félnek bizonyítania kell, hogy még mindig úgy érzi, az Európai Néppárthoz tartozik.

A CDU elnöke szerint „felfoghatatlan és alaptalan” a Fidesz vádaskodása, ezzel pedig az Európai Néppárt (EPP) egésze gyengül és sérül. – Ha nem sikerül egyetértésre jutni az EPP céljairól, a párbeszéd értelmetlenné válik, és ezáltal véget ér - célzott a Fidesz kizárására Annegret Kramp-Karrenbauer.
 
CDU-tisztújítás Annegret Kramp-Karrenbauer                                                            

A Fidesz kezd mindenkit idegesíteni Németországban, a Der Spiegel legalábbis arról ír, hogy a CDU testvérpártja, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) részéről Volker Ullrich pártszóvivő is elfogadhatatlannak nyilvánította a plakátkampányt. Ez azért lehet különösen fájó az Orbán-kormány számára, mert Horst Seehofer volt CSU-elnök, jelenlegi szövetségi belügyminiszter még szívesen látta vendégül Orbán Viktort, amikor szövetségeseket keresett az  Angela Merkel bevándorláspolitikája elleni fellépéshez.