Amire nem leszünk büszkék: már megint téma volt Orbán John Oliver műsorában

2018. november 19., 10:49

Szerző:

Az HBO Last Week Tonight című népszerű – közéleti eseményeket humorosan feldolgozó – amerikai műsorának vasárnapi adásában John Oliver műsorvezető fő témája az autoriter rendszerek voltak. John Oliver műsorában szó volt a tekintélyelvű rendszerek fő jellemzőiről, például az ellenségek démonizálásáról vagy a különböző intézmények leépítéséről. A felsorolt vezetők között helyet kapott Orbán Viktor is – szúrta ki a 24.hu

Az autoriter vezetőkre John Oliver példaként említette Vlagyimir Putyint, Donald Trumpot, Orbán Viktort, Erdogant, Dutertét, és az új brazil elnököt, Jair Bolsonarót. A magyar miniszterelnök neve a muszlimok és menekültek ellen szított félelemmel kapcsolatban került szóba. John Oliver arról beszélt, hogy amikor az emberek félnek, akkor fogékonyabba a tekintélyelvű vezetőkre, ezért ha éppen nincs valós veszély az országban, az „erős emberek” inkább kitalálnak egyet, ahogy tette ezt Orbán Viktor is Magyarországon.

John Oliver áprilisban teljes blokkot szánt Orbánnak és Magyarországnak a választás apropóján. A magyar miniszterelnököt mélyen migráns-ellenes, rémesen kellemetlen vezetőként írta le, akit nyugodtan lehet diktátornak szólítani, és olyan, mint egy harmadrangú Steven Seagal film harmadik számú gazembere.

Korábban is volt téma a műsorban Magyarország, akkor az ingatlanadó kapcsán.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.