Magyar pár kínozta halálra Nagy-Britanniában a saját kutyáját, ami nem sokkal azelőtt kölykezett le

2019. augusztus 17., 12:38

Szerző:

Különösen kegyetlenül bánt el egy Angliában élő magyar nő és élettársa amerikai bulldogjukkal, Lunával, nem sokkal az után, hogy az állat a világra hozott 12 kölyköt – számol be a Mirror alapján a hvg.hu Horváth Leila és Farkas Norbert bírósági tárgyalásáról.

A kutyát fagyállóval mérgezett kolbásszal etették, majd több napra a kertben hagyták. Három nappal később a magatehetetlen állat nyakát konyhakéssel vágta el a nő, ezután szemeteszacskóban dobták ki a kertjükbe. A bomlásnak indult tetemet az állatjóléti hatóság emberei fedezték fel idén áprilisban.

A magyar férfi először tagadta, hogy a kutya az övé lenne. Később elismerte, de azzal magyarázta a kegyetlen kínzást, hogy a szülés után agresszívvá vált a kutya. Arról is beszélt, hogy az eb megtámadta, emiatt pánikrohama lett, és önvédelemből kezdte el ütni Lunát a keze ügyébe kerülő fém súlyzóval. Az orvosi jelentés ugyanakkor cáfolta a támadással kapcsolatos állításait, mondván, a férfin nem voltak erre utaló sérülések.

Mindenesetre ezt követően döntött úgy a pár, hogy megölik a kutyát, azt is kiválasztották, milyen vegyi anyaggal mérgezzék meg.

Védőjük a tárgyaláson azzal érvelt, hogy a 2010 óta az Egyesült Királyságban élő pár érkezése óta folyamatosan dolgozott, hasznos tagjai a társadalomnak. Arról is beszélt, hogy a brutális kínzás után a pár támadások kereszttüzébe került, olyannyira, hogy el kellett költözniük.

A férfit és a nőt, akik elismerték bűnösségüket tíz hét börtönre ítélték, és örökre eltiltották az állattartástól.