Öt év letöltendő börtönre ítélték a brutális állatkínzót, aki a kerítéshez láncolta és felgyújtotta a kutyáját

2019. augusztus 31., 17:46

Szerző:

Az erről szóló bírósági döntés értelmében öt évet kell rács mögött töltenie annak a férfinak, aki februárban a Virginia állambeli Richmondban a kerítéshez láncolta, gyújtófolyadékkal leöntötte és felgyújtotta a kutyáját. A 20 éves Jyahshua Hill állítása szerint a pitbull bűne az volt, hogy megharapta a kislányát, de érveinek a bíróság nem adott helyt. Szemtanúk szerint a férfi „Most megkapod a magadét!” kiáltással ütötte és vonszolta a kutyát a kerítéshez, azután pedig, hogy felgyújtotta, elmenekült a helyszínről. A kutya kínjában körbe-körbe rohangált és vonyított, amennyire a lánc engedte, állatvédők mentették meg az azonnali haláltól, de testfelületének 40 százaléka megégett, néhány nappal később pedig az orvosi ellátás ellenére belepusztult a sérüléseibe. 

Fotó: Richmond Animal Care and Control

A perben Jyahshua Hill bedobta azt is, hogy azért öntötte el az agyát a vörös köd, mert skizofrén és depresszióban szenved, de a bíróság ezt sem fogadta el. Christie Peters, a richmondi állatvédelmi és állategészségügyi hatóság igazgatója az ABC-hez tartozó 8Newsnak azt mondta, a bíróság igazságot szolgáltatott, hasonló esetekben ugyanis gyakori, hogy az állatkínzók megússzák. 

Magyarország hat napja, augusztus 25-én országszerte tüntettek az állatkínzást szankcionáló törvények szigorításáért. vagyis hogy az ilyesfajta kegyetlenségek elkövetőit letöltendő szabadságvesztésre lehessen ítélni. Az Orbán-kormány nevében az Igazságügyi Minisztérium jelezte, hogy nyitott a szigorításról szóló javaslatokra. Magyarországon az állatkínzók jellemzően megússzák felfüggesztett börtönbüntetéssel.

A közelmúltban több brutális állatkínzási eset is hatalmas felhördülést keltett Magyarországon. A Baranya megyei Dencsházán egy nő krumplival, kenyérrel, hússal és alkohollal fizetett egy helyi korlátozott értelmi képességű férfinak, hogy végezzen a kutyájával, egy balotaszállási nő pedig kilométereken át vonszolta a kocsija után a kutyáját csak azért, mert az állat megszökött egy vihar elől. Néhány napja Budapesten, a VIII. kerületben vertek félholtra és hagytak magára meghalni egy yorkshire terriert.