A zaklatási botrány elsöpörheti a jó öreg céges bulikat is

2017. november 13. 11:45

A New York Times szerint a zaklatásos történetek miatt akár teljesen eltűnhet a karácsony céges partik régi jó hagyománya – írja a hvg.hu. Az egyik San Franciscó-i designcég vezetője például egyenesen azt javasolja, hogy halasszanak el minden céges bulit, amíg ki nem találják, hogy miként kellene a nőknek és a férfiaknak kapcsolatba kerülniük egymással.

Fotó: pexels.com

A lap megjegyzi, hogy sok férfi a zaklatásos hírek hatására megvizsgálja a saját viselkedését, és azt, hogy vajon szándéka ellenére átlépett-e határokat, amivel esetleg ő is bekerülhetne egy #metoo posztba.

A lapban megszólal egy ügyvéd is, aki szerint abszurd azt a látszatot kelteni, hogy van valamiféle szürke zóna a kollegiális közvetlenség és a szexuális zaklatás között.

Néhány cég előrejelzése szerint az ünnepi időszak alkoholos összejövetelei idén „robbanásveszélyesek” lehetnek. És hogy mit tesznek ez ellen? Néhány helyen a szokásos ingyen alkoholt felszolgáló bárokat játékzónákra cserélik, máshol a csütörtöki vagy péntek esti bulikat hétfő vagy kedd délutánra időzítették.