A Louis Vuitton tulajdonosa 200 millió euróval támogatja a Notre-Dame újjáépítését

2019. április 16., 15:18

Szerző:

Hétfő este tűz ütött ki a Notre-Dame-ban, a párizsi székesegyház jelentős része a tűz martaléka lett, a sokkból ocsúdó világ pedig elkezdte összedobni a pénzt a valószínűleg évekig tartó restaurálási munkálatokra. Néhány óra alatt több százmillió euró értékű támogatás gyűlt össze – Szeged és Székesfehérvár önkormányzata egyaránt tízezer eurót ajánlott fel –, amelynek oroszlánrészét két francia üzletember akarja odaadni. Elsőként a Világ 30. leggazdagabb embere, Francois Pinault fia jelentkezett, hogy 100 millió eurót ajánl fel a Notre-Dame újjáépítésére, aztán megjelent egy üzenet Louis Viutton csoport Twitter-oldalán is. Eszerint a tulajdonos, Bernard Arnault divatcézár és családja 200 millió euróval (átszámítva 64 milliárd forinttal) támogatja a Notre-Dame restaurálását.

Bernard Arnault jelenleg a világ negyedik leggazdagabb embere Jeff Bezos, Bill Gates és Warren Buffet után, vagyonát nemrég a Forbes 91,3 milliárd dollárra becsülte. És csak remélhetjük, hogy a Notre-Dame-ért még olyan Louis Vuitton-rajongók is megmozdulnak, mint Orbán Ráhel vagy Rogán Antal.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.