A győztes a menekült-kvóta mellett érvelt

“Beleegyezzen-e Magyarország a menekültek éves kvóta szerinti elosztásába, amennyiben az EU átvállalja a költségeket?“ Erről a kérdésről vitáztak az Andrássy Egyetemen németül oktató magyar középiskolák diákjai. A győztes Nick Patrick, a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziumának diákja lett, aki igen hatásosasn, meggyőzően érvelt a menekült-kvóta mellett.

2016. május 26., 15:06

Vitázik a világ ifjúsága” címmel rendeznek 2005 óta, immár 10 közép- és kelet-európai ország középiskolájában évente vita-versenyt a Goethe Intézet és támogatói. A projekt arra ösztönzi a fiatalokat, hogy társadalompolitikai kérdéseket kritikus szemmel vizsgáljanak meg s a németül folyó viták segítenek abban is, hogy a diákok jelentős mértékben fejleszthessék nyelvtudásukat. A vetélkedőt Magyarországon ebben az évben hatodik alkalommal rendezték meg, ezúttal 16 iskolából több, mint 400 fiatal vett vett abban részt.

A győztes a második helyezett Budai Dórával, a budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium diákjával képviseli Magyarországot a vetélkedő nemzetközi döntőjében, szeptember 19-23. között Prágában. Ott találkoznak a cseh, az észt, a lengyel, a lett, a litván, az orosz, a szlovák, a szlovén és az ukrán döntősökkel, és a nemzetközi vetélkedő dobogós helyeiért szállnak vitába.