21 koronavírusos beteget találtak a Grand Princess óceánjárón

2020. március 7., 09:55

Szerző:

A tesztek elvégzése után 21 koronavírussal fertőzött embert találtak a Kalifornia partjainál veszteglő Grand Princess óceánjáró hajón, Mike Pence amerikai alelnök elmondása szerint azonban lehetséges, hogy további fertőzötteket is találnak majd – írja az MTI.

Müncheni konferencia
Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek

A Diamond Princesst is üzemeltető Princess Cruises nevű cég óceánjárójájója szerda óta várakozott San Francisco közelében, miután a fedélzetén 21 embernél azonosították a fertőzés gyanúját. Mike Pence közleménye szerint a tesztekkel 21 fertőzöttet sikerült azonosítani, közülök 19-en a kiszolgálószemélyzet tagjai. Az alelnök ugyanakkor hozzátette, hogy

eddig csak 46 utason végezték el a koronavírus-tesztet, így elképzelhető, hogy a fertőzöttek száma feljebb kúszik majd.

Pence emellett azt is bejelentette, hogy az üdülőhajót egy nem kereskedelmi kikötőbe irányítják, ahol a több mint kétezer utast és a teljes személyzetet is teszteknek vetik alá. A vizsgálatok idejére a hajón mindenkit karanténba helyeznek.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.