17 millió dollárt kapnak a vízibusz-baleset áldozatai

Peren kívüli egyezség keretében 17 millió dolláros kártérítésben állapodtak meg a philadelphiai vízibusz-balesetben elhunyt magyar fiatalok hozzátartozói az alperesekkel szerdán.

2012. május 10., 06:36

Az ügyben eljáró philadelphiai bíró jóvá is hagyta a megállapodást, amelynek értelmében a két fiatal halott hozzátartozói 15 millió dolláron, 18 túlélő pedig kétmillió dolláron osztozik.

A philadelphiai szövetségi bíróságon hétfőn kezdődött meg a kártérítési per, amelyet a városban 2010. július 7-én bekövetkezett vízi baleset két magyar áldozatának hozzátartozói indítottak a felelősök ellen. Thomas O'Neill körzeti szövetségi bíró kedden felfüggesztette a tárgyalást, hogy az érintett feleket peren kívüli megállapodásra késztesse.

"A családok nagyon hálásak azért, mert a bíróság elismeri, hogy gyermekeik fontosak voltak, és nem azt érdemelték, hogy haszontalanul haljanak meg" - mondta Robert Mongeluzzi, az áldozatok családjait képviselő ügyvéd. Másik ügyvédjük, Peter Ronai úgy fogalmazott, hogy a családok "nem boldogok, de megkönnyebbültek és várják a hazatérést".

"A családok kezdettől fogva azt mondták, hogy kötelességük megadni a tiszteletet gyermekeiknek és megtenni minden tőlük telhetőt azért, hogy más gyermekek életét ne veszélyeztessék turistahajókat, uszályokat vagy vontatóhajókat nem biztonságosan üzemeltető cégek" - tette hozzá Ronai.