158 évet kapott a gyermekorvos, aki évtizedeken át molesztált kisfiúkat és kislányokat

2019. március 18. 22:02 - szerző: MTI

Az Egyesült Államokban, Pennsylvania egyik kisvárosában 158 év börtönbüntetésre ítéltek egy gyermekorvost, mert évtizedeken keresztül gyermekeket molesztált. 

A hétfői ítélethirdetés előtt Josh Shapiro ügyész „sorozat-ragadozóként” írta le Johnnie Bartót, aki beteges vágyainak kielégítésére kisgyermekeket ejtett prédául, miközben családi orvosként Johnstown városka közösségének egyik köztiszteletben álló személyisége volt. A 71 éves orvos a tárgyaláson beismerte, hogy nemzedékeken át kisfiúkat és kislányokat szexuálisan zaklatott, erőszakolt meg. Legfiatalabb áldozata kéthetes csecsemő volt.

A gyermekorvost először 1998-ban vádolták meg azzal, hogy molesztálta a pácienseit, de akkor a városka közössége határozottan kiállt mellette, rosszindulatú vádaskodásoknak minősítve a napvilágra került információkat. Az orvostól akkor bevonták a működési engedélyét, de 2000-ben visszakapta, és ismét praktizálhatott. A pletykák ezt követően sem ültek el, de a közösség mindig megvédte őt. 

Fotó: The Tribune-Democrat via AP/Todd Berkey

Az első feljelentést 2017 decemberében tette meg egy édesanya, akinek 12 éves kislánya az orvosi vizsgálat után elmondta, hogy mit tett vele a gyermekorvos. Johnnie Bartót 2018 januárjában letartóztatták. Azóta a kisváros immár felnőtt lakói egymás után jelentkeztek és tettek tanúvallomást arról, hogy évekkel korábban Barto hogyan zaklatta őket. 

A tárgyaláson tanúvallomást tett egykori áldozatok szörnyetegnek nevezték őt, némelyikük könyvet vágott hozzá. Az egyik egykori áldozat képtelen volt megjelenni, írásos vallomását - amelyből kiderült, hogy ötéves volt, amikor az orvos többször is megerőszakolta őt - az ügyész olvasta fel.

Johnnie Barto élete végéig börtönben lesz: hétfőn 79-től 158 évig terjedő börtönbüntetést szabtak ki rá.

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18