Fél órán át vijjogott Zuglóban vasárnap este a meghibásodott sziréna

2019. december 22., 23:16

Szerző:

Vasárnap este fél órán át visszhangzott Zuglóban egy meghibásodott szíréna hangjától – írja egy olvasójára hivatkozva az Index. A vijjogás nem sokkal hat óra előtt kezdődött egy magánterületen, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivő-helyettese, Kolozsi Péter a portálnak elmondta, hogy a kikapcsolással a helyszínre küldött katasztrófavédelmi megbízottnak fél órát kellett várnia, amíg megérkezett a területen működő vállalat villanyszerelője. Egy biztosíték eltávolításával tudták leállítani.

Kolozsi Péter szerint sok szirénát még a '70-es években helyeztek ki, valószínű, hogy az eső miatt hibásodott meg és kapcsolt be.

19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.