Egy hétig sem maradt: máris lemondott az Index új vezérigazgatója, a cég pénzügyi helyzetével magyarázza távozását

2020. június 30., 10:26

Szerző:

Vezérigazgató nélkül működik tovább június 30-tól az Index.hu Zrt., miután lemondott kedden a múlt szerdán kinevezett vezérigazgató, Ződi Zsolt – számol be a fejleményről az Index. A szerkesztőség tagjai, mint cikkükből kiderül,

a fejleményről egy közleményből értesültek,

amit Bodolai László, az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke adott ki.

A Pusztay Andrást váltó Ződi a kinevezése után úgy nyilatkozott a hvg360-nak, hogy „nem a NER küldött, hogy bezárjam, tönkretegyem az Indexet, nem arra vagyok felvéve, hogy embereket küldjek el”. Akkor Ződi azt is közölte, hogy

 „ha lehetetlenné válik a tisztességes munka, akkor azonnal felállok, visszamegyek a tudományos világba”.

Ződi Zsolt a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Intézetének tudományos munkatársa, emellett a Miskolci Egyetem jogi karának docense.

Bodolai közleménye így tolmácsolja Ződi szavait: 

„Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű:

miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra.

Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam”.

Bodolai a közlemény további részében azt írja, vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. „Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására”.

Ugyanakkor más fontos fejlemény is kiderült az Indexet érintő pénzügyi helyzetről: mégpedig az, hogy az Index hirdetési- és pénzügyeiben kulcsfontosságú Indamédia résztulajdonosa, Vaszily Miklós cége fogja csinálni a nem éppen kormánykritikus Pesti Srácok saját tévéjét, a Pesti TV-t,

mégpedig nagyon valószínű, hogy Mészáros Lőrinc pénzéből:

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.