Zalaegerszegen is közös jelölteket állít az ellenzék, de nem pártszínekben

2019. június 15. 17:15 - szerző: 168 Óra/MTI

Zalaegerszegen az MSZP, a DK, a Momentum, a Jobbik és az LMP közösen, de nem pártszínekben állít polgármesterjelöltet és egyéni képviselőjelölteket az önkormányzati választásra – hangzott el az öt ellenzéki párt pénteki sajtótájékoztatóján.

A jelöltek személyéről nem beszéltek a pártok képviselői, azt ugyanakkor elmondták, a helyi szervezetek vezetői 14 pontból álló politikai nyilatkozatot írtak alá. A fiatalok elvándorlásának megakadályozására bérlakásprogramot indítanának, a munkahelyek védelmében pedig felülvizsgálnák az Európai Unión kívüli állampolgárokat alkalmazó cégek városi kedvezményeit. 

A közösen megfogalmazott programjukban szerepel a parkolási és közlekedési problémák megoldása. Segítenék a szociálisan rászorulókat és támogatnák a helyi vállalkozásokat, a képzéseket pedig a helyi piaci igényeknek megfelelően bővítenék.

 

– Fontosnak tartják a városi hagyományok ápolását és támogatnák a sportszervezeteket, a belvárosban szervezett fesztiválok helyszíneit pedig – a környéken élők nyugalma érdekében – a szervezőkkel közösen újragondolnák – írták a nyilatkozatban. 

Kitértek arra is, hogy megtisztítják a városi közéletet, a tehetség és szorgalom előtérbe kerül a politikai lojalitással szemben. A politikai nyilatkozat a város zöldövezeteinek megóvására tett javaslatukat is tartalmazza.

Egyre több városban jelentik be, hogy az ellenzéki pártok, illetve a civilek közös jelölteket indítanak a kormánypárti képviselőkkel szemben. Legutóbb Nyíregyházán és Dunakeszin fogtak össze.