A minisztérium szerint nem történt zaklatás a Budapesti Operettszínházban

2020. augusztus 4., 19:24

Szerző:

A főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklatás történt volna - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.

Júniusban közölte az Emmi, hogy Kásler Miklós miniszter utasítására felállt egy bizottság, amely kivizsgálja, hogy a Budapesti Operettszínház főigazgatója megtett-e mindent az intézményben kitört botrány tisztázásával kapcsolatban.

Június elején megalázásra, zaklatásra panaszkodtak az Operettszínház volt munkatársai. Egy év alatt csak az adminisztrációs területről harmincnégy munkatárs mondott fel, pedig összesen nagyjából negyvenen dolgoznak ott – írta az egyik nyilatkozóra hivatkozva a portál. A megszólalók Kriza Zsigmond ügyvezető kommunikációs stílusát arrogánsnak és véleményesnek nevezték, valamint erősen szexistának.

Sajtótájékoztató a Budapesti Operettszínház új évadáról Sajtótájékoztató a Budapesti Operettszínház új évadáról
Fotó: Szigetváry Zsolt

A közlemény szerint a bizottság a főigazgató (Kiss-B. Atilla) meghallgatása után megvizsgálta a rendelkezésre álló dokumentumokat, és arra jutott, hogy 

a vezető elvárható gondossággal járt el: megtette a szükséges intézkedéseket, még független szakértőket is felkért az ügy kivizsgálására.

A minisztérium szerint a főigazgató és a független szakértők vizsgálata során sem nyert bizonyítást, hogy a Budapesti Operettszínházban bármilyen zaklató jellegű tevékenység történt volna.

Kriza egyébként februárban távozott az Operettszínházból, Kiss-B. ezt egy olyan közleményben jelentette be, amiben azt írta, hogy a színház „teljes arculatváltását és intézményi működési megújítását sikeresen levezénylő Kriza Zsigmond ügyvezető igazgató, feladatai eredményes lezárására és más irányú szakmai feladataira tekintettel, közös megegyezéssel távozik” - emlékezik vissza a hvg.hu

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.