Egy derecskei férj több mint ezerszer hívta fel a vele szakító feleségét, de nem kell börtönbe mennie, mert végül kibékültek

2020. január 16., 12:24

Szerző:

Beismerte, megbánta tettét és bocsánatot is nyert az a derecskei férfi, aki ellen zaklatás vétsége miatt indult eljárás - írja az ügyészség.

A gyanúsított és a sértett házasok, de a kapcsolatuk megromlott, ezért a nő tavaly elköltözött. Férje ezt nem tudta megemészteni, ezért

egy hónap alatt összesen 1017-szer hívta fel a mobiljáról a feleségét.

Az asszony az eljárás során zaklatás miatt terjesztett elő magánindítványt, hogy a férfit megbüntessék. A gyanúsított magatartásával megvalósította a házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségét, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A férfi beismerte a zaklatást, bocsánatot kért a feleségétől, aki ezt el is fogadta, aztán visszaköltözött a férjéhez.

Tekintettel a terhelt által elkövetett bűncselekmény jellegére, tárgyi súlyára, a gyanúsított és a sértett közötti kapcsolat rendeződésére, a Püspökladányi Járási Ügyészség az eljárást egy évre felfüggesztette, mivel a feltételes ügyészi felfüggesztéstől a gyanúsított magatartásának kedvező változása várható.

Amennyiben az eljárás felfüggesztésének időtartama eredményesen letelik, a büntetőeljárás megszüntetésének van helye.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.