Zaid Naffától bérelte a követség ammani épületét a külügy

2017. november 8., 16:43

Szerző:

Jó sok időbe telt, mire kiderült, mekkorát mozgott a pénz a Külügyminisztérium és Zaid Naffa között. Az már nem volt titok, hogy a külügy Jordánia tiszteletbeli konzuljától, a magyar állampolgárságért folyamodó, de – kitűnő politikai kapcsolatai ellenére – az ehhez szükséges átvilágításon megbukó üzletembertől bérli az ammáni magyar nagykövetség épületét, az viszont igen, hogy mióta és mennyiért. A Népszabadság 2015 tavaszán már érdeklődött a szerződés iránt, de persze nem kapott választ.

Zaid Naffa

Most viszont megtört a jég: Demeter Márta LMP-s képviselő kérdésére Íjgyártó István, a KKM államtitkára elárulta, hogy az ammáni magyar nagykövetség épületének (villa+rezidencia) használatáért 2003-tól évente ötvenezer dollárt, 2007-től évente nyolcvanezer dollárt, 2013 januártól 2013 áprilisig pedig havi 6666 dollárt fizetett a külügy Zaid Naffának – írja az Index.

A legutóbbi, 2013-ban megkötött szerződés szerint egyébként valamennyivel kevesebbet kellett fizetni (havi 1,8 millió forintot) az ingatlanért Naffának, mint a Gyurcsány-kormány alatt. De hogy a külügy már a szocialista kabinetek idején is közel volt Naffáékhoz, azt jól mutatja, hogy 2003 óta tőlük bérelték a nagykövetség épületét Jordániában, viszonylag baráti áron. 

Érdekesség, hogy Zaid Naffa éppen azóta tiszteletbeli konzul Magyarországon, amióta a hazai külügy szerződéses viszonyban áll vele. Naffáék a hazai politikai elittel elég szorosan összefonódtak.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.