Ha egyszer egy idősotthonba bekerül a vírus, sajnos végig fog menni az emberek között – fogalmazott Zacher Gábor

2020. május 14. 16:47 - szerző: 24.hu/168 Óra

A Fidesz és Karácsony Gergely között már jó ideje zajlik a vita, ki is a felelős a Pesti úti idősek otthonában történt halálozások miatt. Ennek az adok-kapoknak hangsúlyos eleme, hogy volt-e orvos az intézményben. 


Ehhez tett hozzá egy érdekes adalékot Zacher Gábor, aki egyszerre a hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosa és mentőtiszt a fővárosban. 

A szakember D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal EXTRA című műsorában beszélt arról, hogy az egészségügyi rendszer sehol sem volt felkészülve a koronavírusra. 

"Most aztán jól megkaptuk a pofánkba ezt az egész történetet.

Az egészségügy mennyire volt erre felkészülve? Én azt gondolom, hogy tulajdonképpen semennyire." - fogalmazott. 

Koronavírus - A mentők lakókat szállítanak el a Pesti úti Egy lakót szállít el védőruhába öltözött mentő a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én.

Zacher Gábor kitért a Pesti úti idősek otthonában történtekre is. Szerinte felesleges átpolitizálni a kérdést, a vírus bárhogy bekerülhet ezekre a helyekre és sokan nem fogják túlélni a járványt. 

"A Pesti úton most ezen lovagolnak, hogy

volt-e orvos, nem volt orvos. Szerintem ez egy huszonhetedrangú kérdés

ebben az egész történetben. Ha egyszer bekerül a vírus, akkor nem lehet ezzel a történettel túl sok pozitív dolgot tenni, hanem

igenis sajnos végig fog menni az emberek között."

- jelentette ki velőtrázó őszinteséggel.

(A 24.hu cikke nyomán.)

A teljes beszélgetés pedig itt tekithető meg.