Zacher: Felejtsük el ezt az idei karácsonyt

A toxikológus szerint az ellátórendszer gyenge pontja abban lehet, hogy nem lesz elég egészségügyi dolgozó.

2020. november 25., 19:51

Szerző:

 

 

Zacher Gábor toxikológus is vendég volt az RTL Klub Reggeli című műsorában, ahol a koronavírus-járványról és a karácsonyról faggatták - írja az ncl.hu.

 

A szakember határozottan kijelentette: „Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony. Hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért mennek el, mert nem tartjuk be a szabályokat.”

A toxikológus szerint az ellátórendszer gyenge pontja abban lehet, hogy nem lesz elég egészségügyi dolgozó, aki ellátja a betegeket és kezeli a lélegeztetőgépeket. Azt mondta, Orbán Viktornak azt a korábbi kijelentését tartja reálisnak, hogy 50 százalék a valószínűsége annak, hogy nem fog bedőlni az egészségügy.

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.