Olyan bérletet kapott a MÁV-tól a vasútimádó magyar youtuber, ami a vasutasoknak csak 25 év munkaviszony után jár

2019. július 19., 11:00

Szerző:

Első osztályú utazási lehetőséget biztosító bérletet kapott a MÁV-tól az a magyar youtuber, aki saját, 22 ezer követővel rendelkező Youtube-csatornáját használja a vasút népszerűsítésére - értesült az Index.

A huszonéves Kuhár Bence saját bevallása szerint nem reménykedett abban, hogy szponzorálják, de a Magyar Államvasutak Zrt. megkereste.

Kuhár két darab, egész érvre érvényes Start Klub VIP kártyát kapott a MÁV-tól. Ő és párja ezzel az egész országban, bárhol, bármikor, akár első osztályon is ingyen vonatozhat. Egy ilyen kártya 280 ezer forint, ebből van neki kettő. 

Kuhár Bence a Málenkij robot emlékmű előtt:

Az Index azt írja, az első osztályú utazási lehetőséget biztosító bérletet a MÁV alkalmazottai csak 25 év egybefüggő munkaviszony után kaphatnak, a csoporton belül bizonyos cégeknél még utazási kedvezmény sem jár a dolgozóknak. A youtuber párja is kapott ingyen bérletet, holott a vasúti dolgozóknak élettársi kapcsolat esetén igazolni kell, hogy minimum öt éve élnek egy háztartásban a párjukkal.

Kuhár Bencét egy MÁV-os ruhával is meglepte a társaság, pedig a cég dolgozói sokszor éveket várnak egy új szettre. Az Index informátora azért érzi pénzkidobásnak a youtuber támogatását, mert sok vasútállomáson, bakterházban még mindig szenes kályhával fűtenek, a szenet ráadásul a női dolgozóknak is maguknak kell behordani a helyiségbe.

Az úgynevezett Youtube-influenszer el is újságolta egy videóban a hírt:

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.